Regały w zastosowaniach gastronomicznych

Regały w zastosowaniach gastronomicznych

Niewielu ludzi zdaje sobie sprawę z tego, jak ważną rolę w lokalach gastronomicznych odgrywa umeblowanie. Tymczasem rodzaj, materiał wykonania czy funkcjonalność używanych w takich miejscach mebli mogą zaważyć na szybkiej i efektywnej realizacji zamówień klientów.

Rola regałów w  lokalach gastronomicznych

W każdym lokalu gastronomicznym niezbędne jest wygospodarowanie przestrzeni do przechowywania naczyń, garnków, urządzeń służących do preparowania określonych potraw czy wielu innych przedmiotów wykorzystywanych na co dzień podczas gotowania. Doskonałą pomocą okażą się tu specjalne regały gastronomiczne.

Dostępne w naszej ofercie regały gastronomiczne wykonywane są ze stali nierdzewnej – oznacza to, że są one wytrzymałe i bez trudu zniosą nawet znaczne obciążenia, niestraszne będzie im również działanie wilgoci i pary wodnej, które przecież regularnie wypełniają pomieszczenia, gdzie przygotowuje się posiłki. Oprócz tego utrzymanie tych regałów w czystości jest niezwykle łatwe – pod ich powierzchnię nie przenikają bowiem żadne mające z nią styczność substancje, nie ma tu również warunków do gromadzenia się i rozwoju bakterii. Oznacza to, że korzystanie z tego rodzaju regałów przyczyni się do znacznego podniesienia warunków sanitarnych na terenie zakładu – co jest szczególnie ważne w przypadku pomieszczeń służących do przechowywania i produkcji pożywienia.

Wszystkie te zalety sprawiają, że oferowane przez nas umeblowanie doskonale sprawdzi się w takich miejscach jak piekarnie czy cukiernie, a także w restauracjach, profesjonalnych kuchniach czy stołówkach biurowych lub szpitalnych. Krótko mówiąc – zostały one wyprodukowane z myślą o warunkach specyficznych dla wszystkich zakładów i miejsc, w których przyrządza się jedzenie lub przygotowuje półprodukty przeznaczone do spożycia.

Ze względu na to, że każda kuchnia ma charakterystyczne parametry i możliwości, oferujemy Państwu wykonanie regałów gastronomicznych na wymiar – dzięki temu możliwe będzie staranne dopasowanie ich do układu pomieszczeń i rozmieszczenia pozostałych elementów umeblowania. Oprócz klasycznych parametrów takich jak wysokość czy szerokość możliwe jest również m.in. indywidualne określenie preferowanej liczby i rozmieszczenia półek.

Regały w zastosowaniach gastronomicznych